Alegeri in Franta: Macron ramane primul in sondaje si dupa atacul din Paris

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 22:08
630 citiri
Alegeri in Franta: Macron ramane primul in sondaje si dupa atacul din Paris
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Candidatul En Marche, Emmanuel Macron, ramane primul clasat in sondaje pentru primul tur al alegerilor prezidentiale, desi Marine Le Pen a obtinut mai mult sprijin electoral dupa atacul asupra politistilor de pe bulevardul Champs-Elysees.

Jurnalistii Le Point au publicat un sondaj Odoxa care il arata pe prezidentiabilul de centru-stanga cu 24,5% din intentiile de vot in primul tur al alegerilor prezidentiale, adica o scadere de 0,5% fata de ultimul sondaj realizat inainte de atacul de pe bulevardul Champs-Elysees.

Presedintele Frontului National, Marine Le Pen, se claseaza in schimb pe a doua pozitie si ar urma sa obtina 23% din sufragii in primul tur din Franta.

Francois Fillon si Jean-Luc Melenchon sunt la egalitate cu 19% din intentiile de vot, dar au putine sanse pentru a trece in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

Macron este favorit sa devina presedinte daca ajunge in al doilea tur cu Marine Le Pen.

Citeste mai multe despre alegerile din Franta:

Ce spun ultimele sondaje, la ce ne putem astepta duminica si care e cel mai negru scenariuCum vor fi afectate alegerile prezidentiale din Franta de atacul de pe Champs ElyseesFranta este debusolata inaintea alegerilorAlegeri in Franta: Savantul care a prezis victoria lui Trump arata cum ar putea castiga Le PenAnalistii avertizeaza: Euro poate cobori la minimul ultimilor 15 ani in cazul victoriei lui Le PenTrump e mic copil: Marine Le Pen anunta masuri radicale impotriva imigrantilor ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Macron ramane primul in sondaje si dupa atacul din Paris" pe Ziare.com

#alegeri Franta Macron sondaje , #Stiri International