Alegeri in Franta: Fillon e acuzat ca a primit bani ca sa aranjeze o intalnire intre Putin si un miliardar libanez

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 17:33
1099 citiri
Alegeri in Franta: Fillon e acuzat ca a primit bani ca sa aranjeze o intalnire intre Putin si un miliardar libanez
Foto: Twitter/Francois Fillon

Candidatul de dreapta la presedintia Frantei, Francois Fillon, este acuzat ca a primit 50.000 de dolari pentru a aranja o intalnire intre un miliardar libanez si presedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit publicatiei franceze Le Canard Enchaine, citata de The Guardian, compania de consultanta a lui Fillon, 2F Conseil, ar fi incasat in 2015 suma pentru a aranja intalnirea intre liderul de la Kremlin, omul de afaceri libanez Fouad Makhzoumi si directorul general al companiei energetice Total, Patrick Pouyane.

Purtatorul de cuvant al lui Fillon a negat vehement acuzatiile, spunand ca "insinuarile" din Le Canard Enachaine sunt "complet lipsite de baza reala".

La randul sau, Kremlinul a descris informatia drept o "stire falsa".

Scandalul a izbucnit cu o luna inainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale si la cateva saptamani dupa ce Fillon a fost acuzat ca si-a angajat fictiv sotia si copiii timp de peste un deceniu si i-a platit cu pana la 900.000 de euro.

In plus, el este acuzat ca a acceptat un imprumut nedeclarat in valoare de 50.000 de euro de la un om de afaceri francez in 2013 si ca a primit cadou costume facute la comanda de pana la 48.000 de euro de la un prieten bogat.

Fillon a negat ca ar fi incalcat legea, dar a recunoscut ca a "facut greseli".

Citeste si cum s-a descurcat Fillon la dezbaterea prezidentiala televizata de zilele trecute si cum se plaseaza acesta in prezent in sondaje.

11 candidati s-au inscris oficial in cursa pentru alegerile prezidentiale din Franta

Ce trebuie sa stii despre apropiatele alegeri din Franta: Cine are sanse si cum se desfasoara ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Fillon e acuzat ca a primit bani ca sa aranjeze o intalnire intre Putin si un miliardar libanez" pe Ziare.com

#Fillon bani intalnire miliardar Putin, #Fillon bani miliardar libanez Putin, #scandal Fillon bani Putin , #Stiri International