Alegeri in Franta: Ce sanse are extremista Le Pen cu o saptamana inainte de scrutin

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 09:10
1752 citiri
Alegeri in Franta: Ce sanse are extremista Le Pen cu o saptamana inainte de scrutin
Foto: Facebook/Marine Le Pen

Cu sase zile inainte de primul tur de scrutin, fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron, realizeaza cel mai bun scor intr-un nou sondaj, cu 24% din intentiile de vot.

Macron castiga astfel o jumatate de punct fata de sondajul precedent Elabe, dat publicitatii la 13 aprilie, relateaza RTL.

Presedintele Frontului National, extremista Marine Le Pen, este creditata cu 23% din intentiile de vot, progresand si ea cu 0,5 puncte, potrivit acestui sondaj realizat pentru BFMTV si Express.

Candidatul dreptei Francois Fillon ar fi exclus din turul doi cu 19,5% din voturi (-0,5 puncte), situandu-se in fata lui Jean-Luc Melenchon (stanga), care ar obtine 18% (-0,5). Cu mult in urma, socialistul Benoit Hamon continua sa scada, inregistrand 8% din intentiile de vot, in minus cu un punct fata de precedentul sondaj.

In al doilea tur, preconizat pentru 7 mai, Emmanuel Macron ar castiga cu 62% din voturi, devansand-o astfel pe Marine Le Pen, care ar obtine - conform estimarilor - 38%.

Un procent de 22% dintre persoanele chestionate nu si-au exprimat intentia de a merge la vot. Circa 68% dintre cei intervievati au declarat ca sunt siguri ca se vor prezenta la urne in data de 23 aprilie, o crestere de un procent fata de sondajul precedent (63%), in timp ce rata abtinerii se anunta ridicata, la fel ca nivelul alegatorilor indecisi.

Cu toate acestea, conform sondajului actual, 73% din alegatori spun ca sunt acum siguri pe cine vor vota.

Acest sondaj a fost realizat online in zilele de 16 si 17 aprilie, pe un esantion de 1.438 de persoane inscrise pe listele electorale, in conformitate cu metoda cotelor.

Citeste mai multe informatii recente despre alegerile din Franta:

Prima dezbatere TV cu toti candidatii la presedintia Frantei: Le Pen a iesit cam sifonataMarine Le Pen si-a inceput campania pentru presedintie: Frexit, renuntarea la euro, impozite mai mici, viata grea pentru strainiAlegeri in Franta: Savantul care a prezis victoria lui Trump arata cum ar putea castiga Le PenLe Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele FranteiAlegeri in Franta: Sediul de campanie al lui Le Pen a fost atacat cu cocteiluri MolotovAlegerile din Franta, noua tinta a lui Putin. Va reusi propaganda rusa sa incline din nou balanta? ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Ce sanse are extremista Le Pen cu o saptamana inainte de scrutin" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Franta sondaje , #Stiri International