Alegeri in Franta: Care au fost cele mai importante promisiuni electorale ale lui Macron si Le Pen in campania electorala

Sambata, 06 Mai 2017, ora 11:43
1534 citiri

Alegatorii francezi se pregatesc pentru o decizie istorica duminica, atunci cand vor merge la urne pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, in care, pentru prima data, niciunul dintre candidati nu face parte dintr-un partid traditional.

CNN prezinta opiniile lui Emmanuel Macron si Marine Le Pen in principalele teme care au dominat campania electorala.

Citeste toate stirile despre alegerile din Franta

EUROPA

Le Pen

Cand este vorba despre Europa, Le Pen, presedintele auto-suspendat al partidului Frontul National, a fost constanta in mesajul sau: "Calea mea sau nimic". Daca va fi aleasa, ea a anuntat ca va incepe rapid negocierile cu alte state membre UE pentru a schimba natura apartenentei Frantei la blocul comunitar.

Ea vrea sa retraga tara din Euro, o decizie care va trebui sa fie supusa la referendum. In plus, vrea sa scoata Hexagonul din Spatiul Schengen si sa obtina dispense de la o serie de reglementari europene.

Daca Bruxelles-ul nu ii va indeplini aceste cereri, ea a amenintat ca va convoca un referendum privind apartenenta Frantei la UE - si va face campanie pentru "Frexit". Potrivit CNN, Le Pen va trebui, insa, sa modifice mai intai Constitutia tarii pentru ca acest lucru sa fie posibil.

Candidata Frontului National a promis ca va demisiona de la Elysee, daca alegatorii voteaza ramanerea in UE, intr-o astfel de situatie.

In plus, ea a pledat pentru relatii mai stranse cu Rusia si a criticat deschis sanctiunile impuse de UE Moscovei. De asemenea, Le Pen a admis ca a beneficiat de finante ruse pentru campania sa. Ea a mers in martie la Moscova, unde s-a intalnit cu presedintele rus Vladimir Putin.

Macron

Cand vine vorba de Europa, Macron, un fost bancher care a servit ca ministru al Economiei, se afla la polul opus fata de Le Pen. Din punctul sau de vedere, Franta trebuie sa ramana in centrul Europei si sa colaboreze mai strans cu vecinii sai.

El a pledat vehement pentru o integrare aprofundata intre tarile care au euro ca moneda, ceea ce, din punctul sau de vedere, va fi in beneficiul Uniunii Europene in ansamblu.

In plus, el sustine o reforma a uniunii monetare, pentru ca Zona Euro sa isi poata crea propriul buget.

Macron este un sustinator al comertului liber si a facut campanie in favoarea acordului de liber-schimb UE-Canada, CETA.

El este, insa, prudent cand vine vorba de negocierea unor noi acorduri cu Europa, adaugand ca UE nu ar trebui sa isi sacrifice standardele privind securi ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Care au fost cele mai importante promisiuni electorale ale lui Macron si Le Pen in campania electorala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turul doi alegeri Franta, #promisiuni Macron Le Pen , #Stiri International