Alegeri in Catalonia: Ghidul votului pentru independenta

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 07:10
838 citiri

Locuitorii din provincia spaniola Catalonia sunt asteptati duminica la urne pentru a alege cei 135 de membri ai 11-lea Parlament al regiunii. Votul este considerat, de fapt, un referendum pentru independenta regiunii si este cel mai important de la alegerea primului Parlament, in 1980.

Inainte de alegerile anterioare, care au avut loc in 2012, Parlamentul din Catalonia a adoptat o rezolutie in care se afirma "dreptul poporului din Catalonia de a determina liber si democratic viitorul sau colectiv printr-un referendum", arata The Guardian intr-un ghid al alegerilor de duminica.

In alegerile ce au urmat in acel an partidele majoritar pro-referendum, Convergenta si Uniune (CiU), Stanga Republicana din Catalonia (ERC), Initiativa pentru Catalonia Verzi si Alternativa de Stanga (ICV-EUiA) si Candidatura Unitatii Populare (CUP), au castigat cele mai multe mandate.

Cu toate acestea, partidul CiU, al presedintelui Cataloniei, Artur Mas, a pierdut 12 mandate si a trebuit sa se sprijine ...citeste mai departe despre "Alegeri in Catalonia: Ghidul votului pentru independenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Catalonia referendum independenta, #Catalonia vot independenta , #Stiri International