Alegeri cruciale in Spania, a patra cea mai mare economie a Europei: Consens sau instabilitate?

Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 10:42
994 citiri
Alegeri cruciale in Spania, a patra cea mai mare economie a Europei: Consens sau instabilitate?
Foto: Arhiva Ziare.com

Spaniolii merg la vot, duminica, pentru a-si alege parlamentarii. Insa acest scrutin este unul crucial pentru tara iberica, avand in vedere ca partidele care au tinut fraiele in ultimii ani au pierdut teren, astfel ca ar putea sa urmeze o perioada de instabilitate in a patra cea mai mare economie a Europei.

Multi alegatori sustin ca vor sa se produca o schimbare pe scena politica, dominata de coruptie si de incapacitatea de a rezolva problemele de ordin financiar, transmite Reuters.

In consecinta, rezultatul alegerilor poate genera multe surprize, mai ales daca luam in calcul faptul ca cel mai recent sondaj de opinie arata ce 36,5 milioane de spanioli sunt indecisi.

Pe primul loc in preferintele populatiei se afla conservatorii premierului Mariano Rajoy, de la Partidul Poporului (PP), insa acesta nu va reusi sa obtina majoritatea de unul singur, asa ca va fi nevoit sa-si caute parteneri de alianta.

Socialistii ar putea sa iasa pe locul doi, potrivit sondajelor. Locul al ...citeste mai departe despre "Alegeri cruciale in Spania, a patra cea mai mare economie a Europei: Consens sau instabilitate?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri parlamentare Spania, #alegeri spania , #Stiri International