Alaturi de protestatarii rusi - Miting vineri seara la Ambasada Rusiei: Coruptia e la fel de distructiva oriunde

Vineri, 31 Martie 2017, ora 13:42
667 citiri
Alaturi de protestatarii rusi - Miting vineri seara la Ambasada Rusiei: Coruptia e la fel de distructiva oriunde
Foto: Ziare.com

O manifestatie de solidaritate cu protestatarii din Rusia va avea loc vineri seara, la ambasada rusa din Bucuresti.

Anuntul a fost facut de miscarea civica "Initiativa Romania", care de altfel a si organizat evenimentul, potrivit paginii de Facebook "Solidaritate cu protestatarii anti-coruptie din Rusia".

"Sute de cetateni ai Federatiei Ruse au fost arestati in timpul recentelor proteste anticoruptie din aceasta tara. Zeci de mii de oameni din zeci de orase din Rusia au protestat impotriva coruptiei si regimului politic autoritar al lui Putin. Toti cei care lupta pentru libertate, dreptate, integritate si stat de drept trebuie sprijiniti.

Va invitam vineri, intre orele 18 si 20, in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti, sa ne exprimam sprijinul si solidaritatea cu acesti oameni care, ca si noi, doresc sa traiasca liber intr-o societate prospera si democratica.

Protestele anticoruptie din februarie din Romania au fost privite cu admiratie in intreaga lume si am simtit sprijinul intregii lumi. Nu am fost singuri. Trebuie sa le aratam si rusilor ca nu sunt singuri in fata tiraniei si criminalitatii la nivel statal", se arata in mesajul organizatorilor.

Vineri, la pranz, Initiativa Romania a transmis ca "colegi din ONG-uri din toata lumea (Serbia, Honduras, Argentina, Pakistan, Ecuador, Myanmar, Tailanda, Zimbabwe, Indonesia sau India) sprijina evenimentul".

"Coruptia e la fel de distructiva oriunde. Costa vieti si impinge societatile noastre inapoi. Sute de mii de romani au inteles asta in ultimele luni si protestele noastre au rasunat peste tot in lume. Acum acelasi fel de proteste se petrec in Rusia.

In ultimele zile multi rusi au iesit in strada si unii au fost si arestati pentru ca au protestat impotriva coruptiei. Suntem alaturi de ei in aceste proteste", este un alt mesaj al Initiativei Romania.

Pana vineri, la ora 13:30, isi anuntasera participarea 125 de persoane, pe Facebook, in timp ce interesati erau aproape 800.

Ambasada Rusiei isi are sediul pe Bulevardul Kiseleff, intre strada Tuberozelor si Strada Ion Mincu, aproape de sediul PSD.

Citeste mai multe stiri despre proteste:

Ce se intampla cu adversarii lui Putin: Cel mai important oponent a fost arestat, 8 morti suspecte in ultimele 5 luniProtest anti-coruptie in Rusia: Peste 700 de oameni arestati impreuna cu cel mai vocal oponent al lui Putin (Video)Proteste masive in Rusia, in 99 de orase, in care s-a cerut demisia lui Putin. SUA condamna arestarea a sute de manife ...citeste mai departe despre "Alaturi de protestatarii rusi - Miting vineri seara la Ambasada Rusiei: Coruptia e la fel de distructiva oriunde" pe Ziare.com

#Initiativa Romania manifestatie ambasada rusa, #manifestatie sustinere protestatari Rusia, #manifestatie protestatari Rusia ambasada Bucuresti , #Stiri International