Al Jazeera: Migrantii, inclusiv romani, victime ale sclavagismului modern in Marea Britanie

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 08:32
864 citiri
Al Jazeera: Migrantii, inclusiv romani, victime ale sclavagismului modern in Marea Britanie
Foto: Arhiva Ziare.com

O investigatie a postului de televiziune Al Jazeera a scos la iveala sclavagismul modern la care sunt supusi imigrantii, inclusiv romani, din Marea Britanie, oferind ca exemple cazuri de la spalatorii de masini, dar si tinere obligate sa se prostitueze.

Materialul filmat cu o camera ascunsa de reporterii Al Jazeera la o spalatorie auto din Kent, in sud-estul Angliei, folosita de dealerii Volvo si Kia, a scos la iveala scene socante, potrivit postului de televiziune panarab, informeaza News.ro.

Opt romani victime ale sclaviei, salvati de autoritatile britanice

Muncitorii, printre care si romani, care nu vorbesc engleza, locuiesc in vagoane insalubre, sunt platiti cu 50 de dolari pentru ture de 12 ore, sunt supusi la abuzuri verbale si fizice, iar de multe ori nici nu isi primesc salariile.

Banii care le sunt oferiti reprezinta mai putin de jumatate din salariul minim pe economie. De multe ori ei nu au dreptul sa isi ia pauze si sunt nevoiti sa plateasca cel putin salariul pe ...citeste mai departe despre "Al Jazeera: Migrantii, inclusiv romani, victime ale sclavagismului modern in Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani sclavi Marea Britanie, #romance prostituate Marea Britanie , #Stiri International