Air Moldova și-a suspendat toate zborurile. Compania, în conflict deschis cu autoritățile de la Chișinău

Marti, 02 Mai 2023, ora 21:55
55 citiri
Air Moldova și-a suspendat toate zborurile. Compania, în conflict deschis cu autoritățile de la Chișinău
Aeronavă AIR Moldova FOTO Facebook

Compania Air Moldova, care are mari datorii la stat şi este acuzată că s-ar fi lăsat fraudată deliberat de politicianul fugar prorus Ilan Şor, a anunţat că îşi suspendă toate zborurile şi opreşte vânzarea biletelor începând din 2 mai.

„Astăzi, compania aeriană Air Moldova, a depus în instanţă cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acţiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluţionarea problemelor existente şi acceptarea investiţiilor”, a anunţat Air Moldova.

Potrivit Air Moldova, reluarea activităţii va fi posibilă în termen de trei zile de la pronunţarea deciziei de către instanţă, dacă aceasta va fi favorabilă restructurării accelerate, relatează NewsMaker.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a îndemnat pasagerii să îşi revendice drepturile în contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova. AAC i-a sfătuit pe oameni să solicite operatorului aerian rambursarea costului biletelor, iar în cazul în care întâmpină dificultăţi sau li se refuză rambursarea costului biletelor de avion, să solicite sprijinul Autorităţii.

În ultima perioadă, Air Moldova şi-a anulat mai multe curse. Compania aeriană a spus că i-au fost blocate conturile, astfel nu a avut posibilitatea să-şi achite serviciile ca ulterior să fie operate zborurile. Air Moldova a declarat că a ajuns în această situaţie din cauza unei condiţionări a băncii de a majora suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate.

Recent, compania a lansat o petiţie pe online solicitând, în numele a 285 de angajaţi, intervenţia preşedintei Maia Sandu. Air Moldova a spus că şefa statului ar fi „ultima şansă de a salva operatorul naţional”. În caz contrar, a adăugat compania, se va intra în faliment.

Politicienii acuză o privatizare suspectă

Şefa statului a declarat însă că cererea nu intră în prerogativele sale şi că „resursele financiare sunt la bugetul de stat”, însă datoriile acumulate de Air Moldova trebuie să le întoarcă „cei care le-au făcut”. În acelaşi timp, preşedinta a menţionat că autorităţile aşteaptă „noutăţi de la Procuratură despre modul în care a fost falimentată această companie atunci când era în proprietatea statului, după care a fost privatizată”.

Ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Liliana ...citeste mai departe despre "Air Moldova și-a suspendat toate zborurile. Compania, în conflict deschis cu autoritățile de la Chișinău" pe Ziare.com

România și Moldova, parteneriat în domeniul transporturilor și vămilor. Ce înseamnă acordul pentru piața de capital și investiții
România și Moldova, parteneriat în domeniul transporturilor și vămilor. Ce înseamnă acordul pentru piața de capital și investiții
Miniştrii Economiei din România şi Moldova au semnat marţi un memorandum cu peste 25 puncte, care conţine acţiuni comune în domeniul economic, de la transport, la domeniul vamal, la...
#Republica Moldova, #Air Moldova, #zboruri anulate, #conflict, #autoritati Chisinau, #Ilan Sor , #Stiri International