Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Air France KLM a afisat o scadere a profitului cu 59%

Air France KLM a afisat o scadere a profitului cu 59%
Profitul net al companiei aeriana franco-olandeza Air France KLM s-a diminuat cu 59,4% in primul trimestru fiscal, ajungand la 168 milioane de euro. Scaderea s-a realizat pe fondul cresterii pretului la combustibil si incetinirii ritmului de crestere economica, relateaza Reuters. Profitul net al celei mai mari companii aeriene dupa numarul de pasageri a depasit, totusi, media estimarilor analistilor, de 145 milioane euro.


Profitul operational a scazut la 234 milioane de euro, de la 415 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile pe primul trimestru au crescut cu 5,8%, la 6,288 miliarde euro.Numarul de pasageri transportati de Air France KLM a crescut cu 2,6% in iunie.Ca replica la noul mediu economic, compania isi va consolida strategia si va reduce costurile cu inca 190 milioane euro, au anuntat reprezentantii grupului.Pe intregul an financiar 2008-2009, Air France KLM urmareste sa reduca cheltuielile cu 620 milioane euro.Air France KLM a confirmat ca rezultatele inregistrate pe primul trimestru sunt in conformitate cu obiectivele referitoare la castigurile operationale, de aproximativ 1 miliard euro pentru intregul an financiar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 998 ori