Haos pe aeroporturile din Europa. Zeci de curse au întârzieri mari sau sunt anulate

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 15:15
721 citiri
Haos pe aeroporturile din Europa. Zeci de curse au întârzieri mari sau sunt anulate
Aglomerație pe aeroport FOTO Facebook/ Tarom

Este haos pe aeroporturile din trei țări din Europa. Sunt semnalate probleme în Spania, în Franța, dar și pe aeroportul din Bruxelles.

În Spania, aproximativ 50 de zboruri ale unei mari companii aeriene au fost anulate din cauza grevei însoţitorilor de zbor. 300 de alte zboruri au avut întârziere la plecare sau la sosire.

În Franța este anunțată vineri, 1 iulie, o grevă a angajaţilor grupului ADP (Aeroports de Paris), cu posibilitatea de a fi extinsă şi care va produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor şi anulări ale unor curse aeriene.

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care se află, tranzitează sau vor să meargă în Franța să verifice informaţiile pe site-urile companiilor aeriene alese şi să se anticipeze sosirea la aeroport astfel: cel puţin trei ore pentru un zbor internaţional şi cel puţin două ore pentru un zbor intern sau european. Air France intenţionează să îşi asigure toate zborurile pe distanţe lungi şi 90% din celelalte curse.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Tarom anunță pe pagina de Facebook probleme și pe aeroportul din Bruxelles:

"Având în vedere aglomerația cu care se confruntă Aeroportul din #Bruxelles (Regatul Belgiei), pentru a îndeplini formalitățile de îmbarcare în timp util, vă recomandăm ferm să vă prezentați la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru decolare şi să deţineți toate documentele necesare călătoriei.

Venim cu această completare pentru a vă anunța că ghișeele de check-in pentru zborurile TAROM vor fi deschise mai devreme decât de obicei.

Pentru a facilita procesul de control, pasagerii care dețin pașapoarte biometrice sunt rugați să prezinte acest document.

De asemenea, vă reamintim că puteți efectua check-in online pe site-ul nostru oficial www.tarom.ro", scrie în anunțul companiei. ...citeste mai departe despre "Haos pe aeroporturile din Europa. Zeci de curse au întârzieri mari sau sunt anulate" pe Ziare.com

#haos, #aeroporturi, #Europa, #Franta, #Spania, #Bruxelles, #curse anulate, #intarzieri, #greve , #Stiri International