Agentia Europeana a Medicamentului, la Bucuresti? Iohannis: Guvernul sa-si faca temele mai bine

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 14:59
2684 citiri
Agentia Europeana a Medicamentului, la Bucuresti? Iohannis: Guvernul sa-si faca temele mai bine
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, la Bruxelles, ca eventuala relocare de la Londra la Bucuresti a Agentiei Europene a Medicamentului va fi posibila daca Guvernul "isi face temele mai bine", propunand un sediu si conditii financiare pentru ca tara noastra sa fie atractiva.

"Statele interesate trebuie sa vina cu oferte foarte concrete si aici cred ca mai avem de lucru. Guvernul trebuie sa-si faca temele mai bine si eu evaluez ca undeva pana la sfarsitul anului vom avea primele concluzii pe relocarea agentiilor.

Dar inca o data, aici astept, chiar astept de la Guvern sa-si faca temele, sa propuna un sediu, sa propuna conditii financiare si asa mai departe, tot ce trebuie pentru a fi o tara atractiva pentru agentie", a spus Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari legate de relocarea Agentiei Europene a Medicamentului.

Iohannis a precizat ca, in cadrul reuniunii de sambata a Consiliului European, chestiunea relocarii agentiilor europene cu sediul in Marea Britanie nu va fi abordata decat la modul general, liderii statelor UE intalnindu-se in primul rand pentru a stabili termenii negocierii iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Iohannis s-a dus la negocierile pe Brexit cu o idee: Oamenii inainte de bani. Toti pentru unul, unul pentru toti!

Romania vrea sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului, aflata in prezent la Londra, dupa Brexit, a declarat europarlamentarul PPE Theodor Stolojan in cursul unei intalniri cu jurnalistii romani, pe 28 februarie, la Bruxelles.

El a atras atentia, insa, ca trebuie facute demersuri in acest sens din timp si ca deja batalia se da, existand mai multi pretendenti.

"Suntem si noi un pretendent, dar au aparut si alti pretendenti la aceasta agentie europeana", a spus Stolojan.

Informatia a fost confirmata si de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu. El a subliniat ca Romania are atuul foarte mare ca nu are nicio agentie europeana.

Agentia Europeana a Medicamentului are 900 de angajati si supervizeaza siguranta medicamentelor vandute in UE, o piata cu peste 500 de milioane de consumatori.

Milano, dar si Viena si Amsterdam si-au exprimat deja intentia de a atrage aceasta agentie, care aduce beneficii economice importante pentru orasul-gazda. Astfel, angajatii sunt platiti de UE, iar orasul unde se afla sediul incaseaza venituri din chiriile pentru birouri, de exemplu. In plus, organizatorii de conferinte, dar si hotelurile pot avea de castigat. ...citeste mai departe despre "Agentia Europeana a Medicamentului, la Bucuresti? Iohannis: Guvernul sa-si faca temele mai bine" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Agentia Europeana Medicament, #Agentia Europeana Medicament relocare, #Agentia Europeana Medicament Romania , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO