AFP: Prinsa intre Rusia si Occident, Moldova vede UE drept singura optiune

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 15:38
1141 citiri
AFP: Prinsa intre Rusia si Occident, Moldova vede UE drept singura optiune
Foto: la-cafenea.blogspot.com

In conflictul dintre Rusia si Occident, Moldova vede aderarea la Uniunea Europeana drept singura optiune, considera ministrul de Externe al Guvernului de la Chisinau, Natalia Gherman.

"Astazi este mai important decat oricand sa oferim o perspectiva europeana Moldovei, in contextul situatiei regionale tensionate, care ridica mai multe provocari", a spus Gherman, intr-o declaratie pentru AFP.

Decizia Moldovei de a semna acorduri comerciale si politice cheie cu Uniunea Europeana a costat scump tara vecina, uriasul sau partener comercial Rusia pedepsind tara printr-un embargo care a "strangulat" industriile agricola si viticola, noteaza Mihaela Rodina, in articolul agentiei de presa.

Cum a dat Rusia o lovitura teribila Moldovei: "Noi, moldovenii, am fost mereu la intersectia intereselor. E soarta noastra!"

Unele organizatii internationale considera Moldova cea mai saraca tara a Europei, iar cu mai mult de doua decenii inainte de izbucnirea violentelor rebelilor prorusi in estul ...citeste mai departe despre "AFP: Prinsa intre Rusia si Occident, Moldova vede UE drept singura optiune" pe Ziare.com

#Moldova Rusia UE, #Moldova exporturi UE, #Moldova comert UE, #Moldova comert Rusia , #Stiri International