Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afirmatiile prin care Trump a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor, dezmintite. Candidatul republican a lansat mai multe acuzatii la adresa democratilor

Afirmatiile prin care Trump a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor, dezmintite. Candidatul republican a lansat mai multe acuzatii la adresa democratilor
Donald Trump a lansat o serie de dezinformari intr-un discurs la Casa Alba prin care a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor din SUA.

Acuzatiile sunt nefondate, demonstreaza o analiza realizata de jurnalistii The Guardian si Associated Press, inclusiv afirmatiile potrivit carorain Pennsylvania si Detroit s-a incercat blocarea accesului observatorilor republicani in sectiile de votare. In urma acestor acuzatii, presedintele nu a oferit sansa jurnalistilor sa puna intrebari.

Ziare.com reda analiza acuzatiilor lansate de Trump, realizata de jurnalistii The Guardian si Associated Press.

"Avem atat de multe dovezi"

Trump: "Auzim povesti de groaza...Credem ca vor fi multe litigii, deoarece avem atat de multe dovezi."

Faptele: Trump nu a oferit nicio dovada a unor probleme sistemice in procesul de votare sau de numarare. De fapt, procesul de numarare a buletinelor de vot in intreaga tara a functionat fara probleme in cea mai mare parte, chiar si cu SUA in pragul pandemiei coronavirusului.

Pennsylvania

Trump: "In Pennsylvania, partizanii democratilor au permis ca buletinele de vot din stat sa fie primite la trei zile dupa alegeri si le numara pe cele fara timbru sau fara orice fel de identificare".

Faptele: Curtea suprema de stat, nu "partizanii democratilor", a ordonat ca buletinele de vot completate inainte de sfarsitul zilei alegerilor sa poata fi primite cu o intarziere de trei zile si sa fie inca numarate. Curtea suprema a SUA a examinat cazul si nu s-a impotrivit termenului de trei zile, dar ar putea revizui situatia ulterior. O serie de alte state au facut, de asemenea, ajustari pentru buletinele de vot suplimentare trimise prin posta.

Trump: "Democratii din Pennsylvania s-au dus la curtea suprema de stat pentru a incerca sa-i interzica pe observatorii nostri electorali ... Nu vor pe nimeni acolo. Nu vor sa fie urmariti in timp ce numara buletinele de vot ".

Faptele: Afirmatia este falsa. Nimeni nu a incercat sa interzica supravegherea sondajelor, iar democratii nu au incercat sa ii opreasca pe reprezentantii republicanilor sa observe procesul electoral.

Michigan

Trump: "Campaniei noastre i s-a refuzat accesul pentru observarea procesului de numarare in Detroit".

Faptele: Afirmatia este falsa. Buletinele de vot ale persoanelor absente au fost numarate la un sediu de conventii din centrul orasului, unde au fost infiintate 134 de tablouri de numarare. Fiecarui partid i s-a permis detasarea unui observator per ta ...citeste mai departe despre "Afirmatiile prin care Trump a incercat sa submineze legitimitatea alegerilor, dezmintite. Candidatul republican a lansat mai multe acuzatii la adresa democratilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 183 ori
Citeste mai multe despreTrump republicani alegeri democrati