Adunarea Nationala din Venezuela intra in "rezistenta"

Duminica, 20 August 2017, ora 14:26
1134 citiri

Adunarea Nationala din Venezuela, unde opozitia este majoritara, a anuntat ca intra in "rezistenta" fata de noua Adunare Constituanta infiintata de presedintele Nicolas Maduro, care si-a arogat vineri puterea legislativa, relateaza AFP.

"Este un Parlament in rezistenta impotriva unei dictaturi militare armate care l-a deposedat de autoritate si a obtinut (prin mijloace - n.r.) militare ce nu a putut obtine la urne", a spus vicepresedintele Parlamentului monocameral, Freddy Guevara, in cursul unei sedinte extraordinare a Adunarii Nationale.

Opozitia, care a preluat controlul in Adunare prin victoria sa electorala in 2015, a boicotat in iulie alegerile pentru Adunarea Constituanta, convocate de Maduro. Presedintele sustine ca rolul acestei Adunari este sa redacteze o noua Constitutie, care sa puna capat unei contestari violente a puterii sale.

Curtea Suprema, controlata de Maduro, a respins incepand din 2015 toate legile adoptate de Adunarea Nationala.

Venezuela a ramas fara Parlament, dupa ce presedintele l-a inlocuit cu o alta adunare controlata de el ...citeste mai departe despre "Adunarea Nationala din Venezuela intra in "rezistenta"" pe Ziare.com

#Venezuela Adunarea Nationala rezisteanta, #Venezuela dictatura , #Stiri International