Administratia Trump pregateste sanctiuni pentru ingerintele in procesul electoral din SUA

Joi, 09 August 2018, ora 16:25
1214 citiri
Administratia Trump pregateste sanctiuni pentru ingerintele in procesul electoral din SUA
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintia SUA elaboreaza o ordonanta executiva prin care presedintele Donald Trump va putea impune sanctiuni strainilor care se fac vinovati de ingerinte in procesul electoral american, un demers care intervine pe fondul criticilor privind toleranta fata de actiunile Rusiei.

Casa Alba a elaborat un proiect de ordonanta executiva care pare a avea rolul atenuarii criticilor privind lipsa de actiune a presedintelui Donald Trump fata de ingerintele ruse in scrutinul prezidential din anul 2016, relateaza Washington Post.

Donald Trump a fost supus presiunilor pentru a condamna interferentele electorale ruse.

Un oficial de la Casa Alba a subliniat ca deocamdata este vorba despre un proiect de document, precizand insa ca presedintele Donald Trump vrea sa protejeze procesul electoral din Statele Unite. "Toata lumea stie ca trebuie facut ceva. Este vorba de un subiect important", a precizat oficialul citat.

Donald Trump si-a atras critici dure, pentru ca a sugerat ca are incredere mai mare in presedintele Rusiei, Vladimir Putin, decat in evaluarile serviciilor secrete americane privind ingerintele electorale ruse.

"Eu am incredere in oamenii mei din serviciile de informatii, dar va pot spune ca presedintele Putin a fost extrem de puternic in negarea acuzatiilor", a afirmat Donald Trump dupa intalnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie sa inteleaga ca "Rusia nu este aliatul nostru", a reactionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, presedintele Camerei Reprezentantilor. Rusia este responsabila de "tentative intense, in curs" pentru subminarea democratiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informatii americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat ca isi mentine "increderea in oamenii" lui "din serviciile de informatii" si a admis ca a facut o eroare in exprimare in cursul conferintei de presa organizate alaturi de Vladimir Putin.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a reiterat ca nu a avut contacte cu Rusia in campania electorala din anul 2016, argumentand ca oricum nu ar fi vorba de o infractiune. "Contactele nu sunt infractiune, dar nu conteaza, deoarece nu au existat contacte (cu exceptia celor ale escroacei Hillary si ale democratilor)! ", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Citeste si Trump admite in premiera ca fiul lui s-a intalnit cu o avocata rusa in campania prezidentiala

"Contactele" cu o anumita persoana sau entitate nu constituie infractiune din pu ...citeste mai departe despre "Administratia Trump pregateste sanctiuni pentru ingerintele in procesul electoral din SUA" pe Ziare.com

#Trump sanctiuni Rusia alegeri , #Stiri International