Administratia Trump, izolata dupa anuntarea retragerii din Acordul de la Paris, ataca Europa

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 14:44
719 citiri
Administratia Trump, izolata dupa anuntarea retragerii din Acordul de la Paris, ataca Europa
Foto: Facebook Donald Trump

Administratia Trump - izolata pe scena internationala - si-a aparat retragerea din Acordul de la Paris de lupta impotriva modificarilor climatice si i-a atacat pe europeni, pe care-i acuza ca au slabit economia americana, dar si pe "exageratorii climei", relateaza AFP.

Cele patru colturi ale lumii au reactionat prompt, in sfera politica si economica, cu stupoare, furie si dezamagire, dupa discursul presedintelui Statelor Unite, care a anuntat abandonarea acestui text emblematic incheiat la sfarsitul lui 2015 de 195 de tari.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

Insa aceasta decizie a provocat, de asemenea, o adevarata bucurie in Statele Unite.

"Presedintele a luat o decizie foarte curajoasa (...). Nu avem niciun motiv sa ne scuzam", a declarat Scott Pruitt, administratorul Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA).

In timp ce tarile europene se afisau cu China, ca noii purtatori ai stindardului "diplomatiei climatice", Executivul american ii acuza ca depun eforturi pe aceasta tema cu scopul de a dauna Statelor Unite.

"Motivul pentru care liderii europeni vor sa ramanem in Acord este ca ei stiu ca acest lucru va continua sa ne tina in frau economia", a declarat Pruitt, denuntandu-i totodata drept niste "exageratori ai climei".

Intrebat a n-a oara care este pozitia celui de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite cu privire la incalzirea globala, purtatorul sau de cuvant Sean Spicer s-a eschivat.

"Nu am avut ocazia sa pot aceasta discutie cu el", a raspuns el in fata unei sali de presa incremenite.

Val de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la Paris

Manifestatii de protest

De la New York si pana in California, cateva zeci de orase din Statele Unite au organizat imediat rezistenta,

Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg a lansat o coalitie care numara vineri seara 30 de primari, trei guvernatori, peste 80 de presedinti de universitati si peste 100 de intreprinderi.

Intr-o intalnire la Paris cu presedintele francez Emmanuel Macron, Bloomberg a dat asigurari ca angajamentele Statelor Unite vor fi respectate, in pofida optiunilor lui Donald Trump.

"Nu vom permite Washingtonului sa ne stea in cale, acesta este mesajul pe care cetatenii, intreprinderile si statele federale il trimit asta seara", a declarat Bloomberg alaturi de Macron si primarul Parisului Anne Hidalgo.

"Guvernul american poate ca s-a retras din Acord, insa poporul america ...citeste mai departe despre "Administratia Trump, izolata dupa anuntarea retragerii din Acordul de la Paris, ataca Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump UE acord Paris , #Stiri International