Administratia Trump da Rusiei 48 de ore sa inchida consulatul din San Francisco

Joi, 31 August 2017, ora 21:33
763 citiri
Administratia Trump da Rusiei 48 de ore sa inchida consulatul din San Francisco
Foto: Arhiva/Ziare.com

Administratia Donald Trump a cerut, joi dupa-amiaza, Rusiei sa isi inchida consulatul din San Francisco si alte doua anexe ca reactie la activitati ruse "neautorizate".

Departamentul de Stat american a anuntat decizia in contextul in care Administratia Vladimir Putin a cerut reducerea personalului diplomatic american din Rusia.

"Decizia a fost luata in spiritul echivalentei", argumenteaza Departamentul de Stat american.

Inchiderea Consulatului din San Francisco si a anexelor pe care aceasta reprezentanta le are in orasele Washington si New York trebuie finalizata in 48 de ore, relateaza BBC News online.

In replica, Administratia Vladimir Putin a anuntat ca analizeaza noile sanctiuni anuntate de Washington si va adopta masurile adecvate. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a discutat prin telefon cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson.

"Serghei Lavrov a exprimat regret in legatura cu escaladarea tensiunilor in relatiile bilaterale, tensiuni pe care nu le-a initiat Rusia, precizand ca Moscova urmeaza sa analizeze atent noile masuri americane, dupa care va fi anuntata reactia noastra", anunta Ministerul rus de Externe, potrivit agentiei de presa Tass.

Vladimir Putin a decis in iulie reducerea personalului reprezentantelor diplomatice SUA cu 755 de persoane.

Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajati, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentantelor ruse din Statele Unite, anunta pe 31 iulie presedintele rus, Vladimir Putin, avertizand ca Moscova ar putea riposta la sanctiunile SUA si prin alte masuri.

Rusia a anuntat, ca reactie la noile sanctiuni adoptate de Congresul SUA, ca Statele Unite au termen pana la 1 septembrie sa reduca personalul diplomatic de pe teritoriul rus pana la 455 de persoane, nivelul angajatilor misiunilor ruse din SUA dupa ce Administratia Barack Obama a expulzat 35 de rusi in decembrie 2016. In momentul expulzarii celor 35 de diplomati rusi din cauza ingerintelor Moscovei in scrutinul prezidential american, Vladimir Putin nu a adoptat masuri simetrice, anuntand ca astepta abordarea noului presedinte american, Donald Trump.

In contextul in care Congresul SUA a adoptat noi sanctiuni impotriva Moscovei, iar presedintele Donald Trump urmeaza sa le aprobe, Vladimir Putin a anuntat pe 31 iulie ca personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajatii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane pana la 1 septembrie.

Potrivit un ...citeste mai departe despre "Administratia Trump da Rusiei 48 de ore sa inchida consulatul din San Francisco" pe Ziare.com

#SUA consulat Rusia San Francisco inchis , #Stiri International