Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Administratia Trump a prezentat conditiile prin care companiile pot solicita sa fie exceptate de taxele pe otel si aluminiu

Administratia Trump a prezentat conditiile prin care companiile pot solicita sa fie exceptate de taxele pe otel si aluminiu
Administratia Trump a prezentat conditiile prin care producatorii de automobile, operatorii de conducte si alte companii pot solicita sa fie exceptati de la plata noilor tarife pentru otel si aluminiu, care ar putea fi de ordinul miliardelor de dolari.

Departamentul pentru Comert a publicat vineri seara o regula interimara care invita companiile si persoanele care furnizeaza otel companiilor din SUA care folosesc metalul in constructii, industria prelucratoare sau in alte activitati de afaceri, sa trimita cereri de exceptare.

Masura marcheaza deschiderea oficiala a procesului de exceptare de la aceste tarife, pe care companiile de ambalare a alimentelor, producatorii de bere si alte companii s-au pregatit sa il foloseasca inca de la anuntul presedintelui Donald Trump privind introducerea unor tarife de 2% pentru importurile de otel si de 10% pentru cele de aluminiu.

Potrivit noii reguli, o companie poate solicita Departamentului pentru Comert sa fie scutita de tarife daca produsul respectiv nu este fabricat in Statele Unite intr-o cantitate suficienta sau la o calitate satisfacatoare. De asemenea, poate fi folosit si argumentul securitatii nationale.

Citeste si:
Carbunele si otelul ne-au unit. Acum aluminiul si otelul risca declansarea unui razboi comercial globalRazboiul comercial declansat de Trump: Seful SUA se infoaie la UE, chinezii vorbesc despre un dezastru economicTrump scuteste Australia de noile taxe la importuri si ar putea urma si alte stateJaponia critica noile taxe vamale impuse de Trump: Vor avea un impact grav asupra economiei mondiale ...citeste mai departe despre "Administratia Trump a prezentat conditiile prin care companiile pot solicita sa fie exceptate de taxele pe otel si aluminiu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 756 ori