Administratia Putin le cere rusilor sa renunte la Facebook - care e argumentul folosit

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 12:15
1228 citiri
Administratia Putin le cere rusilor sa renunte la Facebook - care e argumentul folosit
Foto: Facebook

Dupa ce Facebook a blocat conturile catorva personalitati proeminente din Rusia, un consilier al presedintelui Vladimir Putin a sfatuit utilizatorii rusi ai retelei sociale sa-si abandoneze conturile si sa se aboneze la alternativele rusesti ale acesteia.

Igor Segolev a declarat ca asa nu se vor trezi, la randul lor, cu conturile blocate, relateaza agentia Tass, citata de Moscow Times.

Motivul pentru care conturile rusesti au fost blocate este folosirea unui termen peiorativ la adresa ucrainenilor, "khokhl". Termenul este folosit de multa vreme, atat de rusi, cat si de ucraineni, iar intelesul sau depinde de cine il utilizeaza - rusii il folosesc cu sens peiorativ, ucrainenii ca o forma de identificare, diferentiindu-se astfel de rusi. Dupa anexarea Crimeii, termenul a capatat insa sens peiorativ, fiind taxat de reteaua sociala.

La sfarsitul lui iunie, Eduard Bagirov, scriitor rus cunoscut pentru conservatorismul sau, a avut accesul la Facebook blocat pentru o saptamana, dupa ...citeste mai departe despre "Administratia Putin le cere rusilor sa renunte la Facebook - care e argumentul folosit" pe Ziare.com

#rusi acces blocat Facebook, #Khokhol ucraineni, #Facebook blocare cont Khokhol, #rusi vlocati Facebook, #alternative Facebook, #alternativa Facebook Rusia VKontakte , #Stiri International