Administratia Obama vrea sa publice un raport privind situatia financiara a primelor 19 banci

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:17
1590 citiri
Administratia Obama vrea sa publice un raport privind situatia financiara a primelor 19 banci

Administratia Obama vrea sa emita un raport asupra situatiei financiare a primelor 19 banci americane, arata cotidianul New York Times, ale carui surse sunt oficiali ai administratiei, scrie Reuters.

Administratia a decis sa divulge unele detalii sensibile ale "testelor de stress" facute, dupa ce a ajuns la concluzia ca pastrarea confidentialitatii informatiilor ar putea duce la retragerea investitorilor din institutiile despre care se crede ca ar avea o situatie financiara precara.

Testele de stress, anuntate in februarie, au avut ca scop sa arate daca bancile sunt capitalizate adecvat. Insitutiile despre care se va afla ca au nevoie de mai multi bani, vor avea astfel la dispozitie sase luni pentu a strange sumele necesare sau vor trebui sa ceara din nou injectii guvernamantale de capital.

Departamentul Trezoreriei si banca centrala americana, Federal Reserve, au cerut bancilor sa nu discute testele in mod public, din cauza ca informatiile vor crea haos pe piata, a declarat o sursa apropiata discutiilor dintre guvern si banci.

In timp ce se asteapta ca toate aceste banci sa treaca testul, unele vor avea, cel mai mai probabil, o evaluare mai buna decat restul, potrivit aceluiasi cotidian.

"Evaluarile nu au fost inca incheiate. In momentul in care procesul se va termina, vom determina impreuna cu bancile modul si timpul adecvat in care vom publica datele necesare, pentru asigurarea corectitudinii si minimalizarea incertitudinilor de pe piata", a declarat Stephanie Cutter, purtatoarea de cuvant a Trezoreriei.

#obama, # banci, # teste, # situatie financiara, # capital , #Stiri International