Administratia Obama a spionat presa germana: Ma asteptam sa se intample in Rusia sau China

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 19:38
1214 citiri
Administratia Obama a spionat presa germana: Ma asteptam sa se intample in Rusia sau China
Foto: Ziare.com

O ancheta realizata de Parlamentul german ridica semne de intrebare cu privire la faptul ca administratia Obama ar fi spionat jurnalisti nemti, dar a si intervenit in libertatea presei americane sub pretextul securitatii nationale.

Joi, coordonatorul serviciilor secrete nemtesti, Gunter Heiss, a depus marturie in fata unei comisii parlamentare care vizeaza activitatile de spionaj ale Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) asupra Germaniei si daca agentia de informatii germana BND a stiut acest lucru, arata CNN.

Faptul ca NSA a spionat oficialii germani nu este o noutate, dar este deranjant in continuare. Joi, Wikileaks a lansat noi informatii despre o conversatie a Angelei Merkel cu asistentul sau personal, pe care au purtat-o in 2011.

Dezvaluirea Wikileaks a sugerat, de asemenea, ca NSA a spionat si ministri germani. Ambasadorul SUA in Germania, John Emerson, a fost chemat la seful cancelariei Peter Altmaier, pentru a discuta informatiile.

Mai putin observata ...citeste mai departe despre "Administratia Obama a spionat presa germana: Ma asteptam sa se intample in Rusia sau China" pe Ziare.com

#administratia Obama spionat jurnalist, #jurnalisti germani spionati americani, #jurnalisti germani spionati , #Stiri International