Adio Schengen? Pentru prima data se ridica un gard impotriva refugiatilor intre doua tari membre

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 23:49
1244 citiri
Adio Schengen? Pentru prima data se ridica un gard impotriva refugiatilor intre doua tari membre
Foto: Captura Youtube/TomoNews US

Austria a inceput luni lucrarile de instalare a unui gard metalic pe o lungime de 3,7 km la granita cu Slovenia, vizand un control mai bun al fluxului de migranti, chiar daca numarul acestora a scazut in ultimul timp, transmite AFP, notand ca ridicarea acestui gard este o premiera intre doua state membre ale spatiului Schengen.

La 13 noiembrie, cu cateva ore inaintea atentatelor de la Paris, guvernul de coalitie de la Viena a anuntat ridicarea unui gard de 3,7 km, sub forma unui grilaj simplu inalt de 2,2 metri, fara sarma ghimpata, de o parte si de alta a postului de frontiera Spielfeld (sud).

Armata a inceput luni lucrarile pregatitoare la postul de la Spielfeld, prin instalarea stalpilor care vor sustine gardul, a constatat un fotograf al AFP. "Ne va permite sa dirijam oamenii astfel incat sa traverseze doar pe la un punct de trecere", a explicat pentru DPA purtatorul de cuvant al politiei, Leo Josefus.

Dacian Ciolos, desemnat de Iohannis sa participe la Consiliul European. ...citeste mai departe despre "Adio Schengen? Pentru prima data se ridica un gard impotriva refugiatilor intre doua tari membre" pe Ziare.com

#Austria gard granita Slovenia imigranti, #gard granita state Schengen imigranti , #Stiri International