Adio, dar raman cu tine! Va fi Brexit cu adevarat sau mai voteaza o data britanicii?

Marti, 28 Iunie 2016, ora 06:13
903 citiri

Este o zi foarte importanta, esentiala chiar, spun unii, pentru viitorul UE dupa referendumul din Marea Britanie.

Liderii europeni se reunesc in primul Consiliu de dupa referendum. Premierul britanic David Cameron a anuntat ca nu va declansa procedura de iesire a UK din UE prin activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, desi i s-a cerut asta in mod insistent de catre sefii UE.

In acelasi timp, Parlamentul European are o sedinta extraordinara, marti dimineata, pentru a vota o rezolutie care ii solicita premierului birtanic David Cameron tocmai sa angajeze rapid procedura Brexit.

O perioada de confuzie "ar duce la mai multa insecuritate, punand astfel in pericol locurile de munca. Aceasta atitudine de ezitare, pentru a face pur si simplu jocul tactic al conservatorilor britanici, ne afecteaza pe toti. De aceea, ne bazam pe guvernul britanic sa-si tina promisiunile inca de acum si summit-ul de marti va fi un moment potrivit", afirma saptamana trecuta presedintele PE ...citeste mai departe despre "Adio, dar raman cu tine! Va fi Brexit cu adevarat sau mai voteaza o data britanicii?" pe Ziare.com

#Brexit Cameron UE , #Stiri International