Adevaruri despre bani: Vezi invataturile lui Warren Buffett

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 18:09
4797 citiri
Adevaruri despre bani: Vezi invataturile lui Warren Buffett

Cunoscut ca si "Oracolul din Ohama", Warren Buffett este unul din cei mai bogati oameni de afaceri si printre cei mai recunocuti investitori din lume. Multe din faimoasele citate ale miliardarului care detine compania Berkshire provin din scrisorile anuale trimise catre partenerii sai, iar altele din celebrele discursuri sau interviuri. Iata cele mai inspirationale sfaturi spuse vreodata de "Oracolul din Ohama", potrivit Business Insider:

Regula nr 1: Niciodata sa nu pierzi bani

Regula 2: Sa nu uiti regula nr 1

Vrei o afacere?

"Este mult mai bine sa cumperi o companie exceptionala la un pret bun decat o companie buna la un pret exceptional".

Nu e nevoie sa fii geniu

"Nu trebuie sa fii om de stiinta. Investitiile nu reprezinta un joc unde persoana cu IQ de 160 invinge adversarul cu IQ de 130".

A patra lege a miscarii

"Cu mult timp in urma, Sir Isaac Newton ne-a dat trei legi ale miscarii, care au reprezentat munca unui geniu. Insa, talentele lui Sir Issac nu s-au extins catre investitii.

Acesta a pierdut  o mare suma de bani, dupa care a ajuns la concluzia:  <<Pot calcula miscarea stelelor, insa nu si nebunia oamenilor>>.

Daca nu ar fi fost traumatizat de aceasta pierdere, Sir Isaac ar fi descoperit si a patra lege a miscarii: Pentru investitori, castigurile scad  odata cu cresterea miscarii".

Timpul se scurge

"Timpul este prietenul unei afaceri minunate, insa dusmanul uneia mediocre".

Sincronizarea este totul

"Investitorii ar trebui sa-si aminteasca ca emotiile si cheltuielile sunt dusmanii lor. Ei trebuie sa se teama cand altii sunt lacomi si sa fie lacomi cand altii se tem".

Despre actiuni si sosete

Daca te gandesti ca nu exista nici o legatura intre actiuni si sosete, iata ce crede miliardarul Warren Buffett:

"Cu mult timp in urma, Ben Graham m-a invatat ca  <<Pretul este ceea ce platesti in schimbul valorii>>. Indiferent ca vorbim despre actiuni sau despre sosete, imi place sa cumpar marfa de calitate, atunci cand pretul este jos".

Atractie catre "lipsa de schimbare"

"Sunt adeptul lucrurilor constante. Nu imi plac schimbarile. Guma de mestecat Wrigley este acea afacere constanta care ma atrage si nu cred ca un astfel de business ar putea fi  pus la pamant de Internet. Acestea sunt afacerile care ma atrag".

Cum stii cand e momentul potrivit sa cumperi

"Cel mai bun lucru care ni se intampla este atunci cand o companie mare intra intr-o criza  temporara. Vrem sa o cumparam cand se afla pe masa de operatie".

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#invataturi, #sfaturi, #afaceri, #investitori, #investitii, #afaceri, #invstitiile lui warren buffett, #warren buffett, #miliardar, #citate warren buffett, #oracolul din ohama , #Stiri International