Adevarul despre Ucraina: Cine sunt separatistii, cum ii pregateste Rusia si cum mor degeaba

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 14:17
1412 citiri
Adevarul despre Ucraina: Cine sunt separatistii, cum ii pregateste Rusia si cum mor degeaba
Foto: Europa Libera

Artur Gasparian, un tanar de 24 de ani din orasul Spitak, din Armenia, a fost recrutat in luna mai, in Moscova, pentru a lupta in estul Ucrainei. Acolo a luat parte la ocuparea aeroportului din Donetk, o catastrofa pentru separatisti, care au pierdut aproximativ 50 de oameni in lupte.

Tanarul armean, care se considera "un om cu o mentalitate sovietica", a povestit pentru Radio Europa Libera experienta sa ucraineana, cum a fost recrutat, pregatit si episoadele de lupta, care l-au traumatizat.

Recrutarea

Prima data, Gasparian si alti 10 barbati au raspuns unui anunt de pe o retea de socializare ruseasca si s-au intalnit in fata unui centru expozitional din Moscova. Un barbat i-a preluat si i-a intrebat daca stiu sa foloseasca armamentul.

Apoi le-a spus ca destinatia e Slavianskul, ca ar putea sa moara si ca pedeapsa pentru jefuirea localnicilor este moartea. "Asta e adevarat, am vazut-o de mai multe ori in perioada in care am fost in Ucraina", povesteste Gasparian.

Rusia ...citeste mai departe despre "Adevarul despre iadul din Ucraina: Cine sunt separatistii, cum ii pregateste Rusia si cum mor pe capete degeaba" pe Ziare.com

#Ucraina separatist armean voluntar, #Ucraina voluntari pregatiti Rusia, #Ucraina voluntar rusi Donetk , #Stiri International