Aderarea Romaniei la Schengen, conditionata de alegerile din Olanda

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 18:04
1602 citiri
Aderarea Romaniei la Schengen, conditionata de alegerile din Olanda

Olanda nu va aproba probabil aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen inaintea alegerilor anticipate care vor fi organizate in aceasta toamna, dupa demisia de luni a Guvernului olandez condus de premierul Mark Rutte, a apreciat un expert olandez.

Partidele-cheie pentru schimbarea pozitiei Olandei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen au opinii solide pe aceasta tema, potrivit lui Adriaan Schout, director adjunct al Institutului Olandez pentru Relatii Internationale, scrie Novinite.com.

O evolutie pozitiva a demersurilor celor doua state membre ale Uniunii Europene de aderare la Schengen este improbabila in cazul formarii unui Cabinet interimar in Olanda, a declarat Schout pentru agentia bulgara de presa BTA.

Expertul considera ca Parlamentul olandez ar putea aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen daca vede un raport pozitiv in iulie referitor la cele doua tari, in baza Mecanismului de Cooperare si Verificare.

#Olanda Romania Bulgaria Schengen, #aderare Romania spatiu Schengen, #Olanda aderare Romania Schengen , #Stiri International