Acuzatii in Marea Britanie: Spania a lasat un submarin rusesc sa andocheze langa Gibraltar pentru a "provoca"

Sambata, 29 August 2015, ora 21:17
1019 citiri
Acuzatii in Marea Britanie: Spania a lasat un submarin rusesc sa andocheze langa Gibraltar pentru a "provoca"
Foto: Facebook/James Cridland

Un submarin rusesc a petrecut trei zile realimantand in Ceuta, teritoriul controlat de Spania pe coasta nord-africana, dincolo de stramtoarea Gibraltar si teritoriul britanic Gibraltar.

Analisti de securitate citati de Express se tem ca vasul rusesc s-ar putea indrepta acum spre peninsula ucraineana anexata de Moscova, Crimeea, in conditiile in care rebelii sustinuti de Kremlin continua sa se lupte cu fortele guvernamentale in estul Ucrainei.

Novorossiysk, un submarin diesel-electric, este cel mai silentios din gama sa si este supranumit "The Black Hole" - gaura neagra. Submarinul are 18 torpile si opt rachete Club, fiind in special destinat misiunilor anti-nave si anti-submarin in ape relativ putin adanci, dar poate lovi si tinte aflate pe uscat.

Submarinul poate sta fara realimentare doar 45 de zile si Novorossiysk a traversat Canalul Manecii saptamana trecuta, ceea ce ...citeste mai departe despre "Acuzatii in Marea Britanie: Spania a lasat un submarin rusesc sa andocheze langa Gibraltar pentru a "provoca"" pe Ziare.com

#Rusia submarin Gibraltar, #Spania provocare Gibraltar submarin rusesc , #Stiri International