Acuzatii grave: Rusia a falsificat fotografiile de la prabusirea avionului Malaysia Airlines

Luni, 01 Iunie 2015, ora 18:43
1430 citiri
Acuzatii grave: Rusia a falsificat fotografiile de la prabusirea avionului Malaysia Airlines
Foto: Bellingcat

Un site de investigatii, preluat de multe dintre marile institutii de presa ale lumii, sustine ca autoritatile din Rusia au falsificat fotografiile din satelit efectuate asupra locului in care s-a prabusit avionul Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, pe 17 iulie 2014.

Bellingcat a investigat imaginile din satelit publicate de Ministerul rus al Apararii, in anul 2014. Imaginile au fost nu doar prelucrate in Photoshop, subliniaza si Deutsche Welle.

Campul cultivat, aflat in apropierea unuia dintre locurile unde s-au prabusit resturile avionului, ilustreaza cel mai bine prima dintre cele doua metode prin care echipa Bellingcat a detectat falsurile din satelit.

"Randurile" din cultura campului apar in imaginile din 2 si 21 iulie, deci inainte si dupa tragedie, in timp ce in imaginile din luna mai ele nu sunt prezente. Asa cum nu sunt nici in imaginea ministerului ce ar fi fost facuta imediat dupa prabusirea avionului, eveniment care a avut loc pe 17 iulie.

De asemenea, ...citeste mai departe despre "Acuzatii grave: Rusia a falsificat fotografiile de la prabusirea avionului Malaysia Airlines" pe Ziare.com

#Rusia imagini avion prabusit Ucraina, #Rusia falsificat imagini Ucraina, #avion prabusit Ucraina, #Rusia avion prabusit Ucraina , #Stiri International