Acuzata ca a mers pe gratis cu elicopterul, sefa Parlamentului din Australia si-a dat demisia

Duminica, 02 August 2015, ora 16:20
897 citiri
Acuzata ca a mers pe gratis cu elicopterul, sefa Parlamentului din Australia si-a dat demisia
Foto: aww.com.au

Presedinta Parlamentului australian, Bronwyn Bishop, ale carei cheltuieli de calatorie au provocat mania opiniei publice, a demisionat duminica, premierul Tony Abbott anuntand la randul sau ca va reexamina indemnizatiile clasei politice, relateaza AFP.

Fosta presedinta a Parlamentului, membra a Partidului Liberal condus de Abbott, se afla intr-o situatie dificila dupa publicarea unor informatii potrivit carora utilizase bani publici pentru unele calatorii, in special pentru o deplasare de 80 km cu elicopterul, care a costat 5.000 de dolari australieni (3.300 de euro) in cadrul unei operatiuni politice de colectare a fondurilor.

Bronwyn Bishop (72 de ani), presedinta a Parlamentului din 2013, a declarat intr-un comunicat ca a luat decizia de a demisiona "din iubire si respect pentru institutia parlamentara si pentru poporul australian".

Premierul Abbott a anuntat, la randul sau, o "revizuire fundamentala" a cheltuielilor si indemnizatiilor parlamentarilor. "A aparut evident ...citeste mai departe despre "Acuzata ca a mers pe gratis cu elicopterul, sefa Parlamentului din Australia si-a dat demisia" pe Ziare.com

#demisie Parlament Australia, #demisie onoare politician , #Stiri International