Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activitatea NSA da rezultate: Peste 100 de oameni arestati in ultimii ani

Activitatea NSA da rezultate: Peste 100 de oameni arestati in ultimii ani


Datorita programelor de supraveghere electronica si telefonica folosite de Agentia Nationale de Securitate (NSA) a Statele Unite au fost arestate peste 100 de persoane au fost arestate in ultimii ani, a anuntat miercuri, intr-un raport, o comisie care a anchetat activitatea NSA.

Comisia publica, independenta si consultativa "Privacy and Civil Liberties Oversight Board" (PCLOB), alcatuita din cinci membri, a aprobat oficial miercuri un raport cu privire la programele de supraveghere ale NSA in strainatate, inclusiv PRISM, pentru a le valida legalitatea, cpnform Mediafax.

Expertii au ajuns la concluzia ca supravegherea comunicatiilor electronice si telefonice ale cetatenilor non-americani in strainatate, in conformitate cu articolul 702 al legii privind spionajul, a fost unul dintre cele mai eficiente instrumente ale serviciilor americane de informatii in lupta contra terorismului.

Potrivit acestei analize a operatiunilor NSA, in aproximativ 30 de cazuri, informatiile obtinute datorita acestor programe "au fost catalizatorul initial care a permis identificarea unor teroristi necunoscuti anterior si/sau a unor planuri de atentate".

In alte aproximativ 20 de cazuri, supravegherea a contribuit la o ancheta antiterorista aflata in desfasurare.

"Potrivit unui bilant aproximativ, pot fi identificate peste 100 de arestari pentru fapte legate de terorism", informeaza raportul.

Potrivit comisiei PCLOB, "15 dintre cazurile examinate implica o legatura cu Statele Unite, in timp ce aproximativ 40 vizeaza exclusiv agenti sau planuri in alte tari".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori
Citeste mai multe desprensa interceptare arestari NSA