Activistii care incearca sa dea jos regimul din Coreea de Nord cu stick-uri USB subversive

Duminica, 28 August 2016, ora 18:20
950 citiri
Activistii care incearca sa dea jos regimul din Coreea de Nord cu stick-uri USB subversive
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia pentru drepturile omului Human Rights Foundation incearca sa-i influenteze pe oamenii care traiesc in Coreea de Nord, una dintre cele mai inchise societati din lume, folosindu-se doar de stick-uri USB.

HRF a lansat anul acesta un proiect inedit, "Flash Drives for Freedom" (Stick-uri USB pentru libertate), in efortul de a transforma sistemul totalitar din Coreea de Nord intr-o societate mai libera si mai deschisa, scrie Business Insider.

Cum si-au propus sa faca acest lucru? Le furnizeaza oamenilor informatie si educatie, in loc sa se bazeze pe diplomatie sau pe actiune militara. Iar asta prin intermediul stick-urilor de memorie USB.

Peste 10.000 de stick-uri USB incarcate cu continut "subversiv" vor fi livrate in toata tara pana la finalul anului.

"Adevarul este o arma incredibil de periculoasa", a declarat Alex Gladstein, sef de strategie la Human Rights Foundation.

Cei 24 de milioane de cetateni nord-coreeni traiesc sub controlul dictatorului Kim Jong Un si ...citeste mai departe despre "Activistii care incearca sa dea jos regimul din Coreea de Nord cu stick-uri USB subversive" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USB regim Coreea Nord, #Coreea Nord informatii , #Stiri International