Actionarii RBS, furiosi ca directorul care a dus banca la nationalizare a gasit un nou loc de munca

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 09:29
1152 citiri
Actionarii RBS, furiosi ca directorul care a dus banca la nationalizare a gasit un nou loc de munca

Actionarii RBS au condamnat angajarea de catre o firma de arhitectura a fostului director general al bancii, Sir Fred Goodwin, considerat reponsabil de nationalizarea bancii, la circa un an dupa ce acesta s-a retras din functie, cu o pensie de 700.000 de lire sterline, potivit The Independent.

Este "ironic" ca Sir Fred si-a gasit un loc de munca in timp ce alti oameni isi pierd slujbele din cauza recesiunii cauzate de problemele financiare din sectorul bancar, a declarat Roger Lawson, reprezentant al grupului actionarilor Royal Bank of Scotland (RBS).

Acesta a pus sub semnul intrebarii si discernamantul firmei de arhitectura RMJM din orasul scotian Edinburgh, noul angajator al lui Sir Fred.

Anterior pozitiei exprimate de asociatia actionarilor, doi politicieni britanici au criticat revenirea fostului director de banca in atentia publicului.

Sir Fred Goodwin, in varsta de 50 de ani, s-a retras la sfarsitul lui 2008 de la conducerea RBS, dupa ce guvernul britanic a fost nevoit sa intervina printr-un ajutor de la stat de 54 de miliarde de lire pentru a slava banca de la prabusire.

#actionari, #rbs, #banca, #nationalizare, #slujbe , #Stiri International