Acordul nuclear dintre Rusia si Ungaria, aprobat de UE - ce urmeaza

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 11:32
1321 citiri

Comisia Europeana (CE) a aprobat acordul dintre Ungaria si Rusia cu privire la livrarea de combustibil radioactiv pentru Centrala Nucleara de la Paks, a anuntat luni Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Comisia a informat Guvernul, printr-o scrisoare oficiala, ca Agentia Euratom Supply a aprobat intelegerea, a declarat Lazar, relateaza MTI.

Aprobarea indeparteaza toate obstacolele care blocau modernizarea centralei de la Paks, a subliniat el.

Ungaria, neintimidata de Comisia Europeana: Exista sanse mari pentru acordul nuclear cu Rusia

"Acum problema nu este daca modernizarea continua, ci in ce fel", a spus oficialul ungur, anuntand ca lucrarile de constructie la cele doua reactoare noi ar putea sa inceapa in 2018.

Lazar a insistat ca este vorba despre un "mare succes" ca Guvernul Orban sa poata sa convinga CE ca acordul Rusia-Ungaria "vizeaza mai degraba consolidarea securitatii energetice a Europei decat sa sporeasca dependenta Ungariei de ...citeste mai departe despre "Acordul nuclear dintre Rusia si Ungaria, aprobat de UE - ce urmeaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord nuclear Rusia Ungaria, #acord nuclear Rusia Ungaria UE, #acord nuclear Rusia Ungaria aprobat , #Stiri International