Abonamente de tren de o luna gratuite pentru tinerii care vor sa viziteze Europa

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 10:52
1073 citiri
Abonamente de tren de o luna gratuite pentru tinerii care vor sa viziteze Europa

Am decis sa sustin, in calitate de negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, finantarea Programului "Discover EU" prin care li se acorda tuturor tinerilor din UE care implinesc 18 ani un abonament de tren gratuit valabil timp de o luna pe caile ferate din 30 de tari europene.

Ca negociator-sef, am hotarat ca prioritatile Parlamentului pentru bugetul european de anul viitor sa fie cresterea economica, locurile de munca, dar si securitatea cetatenilor, acestea fiind si cele mai importante asteptari pe care oamenii le au de la Uniunea Europeana.

Pe langa aceste trei linii directoare, pe care le voi avea in vedere in negocierea Bugetului UE din 2018, mi-am dat seama de importanta pe care o au pentru educatia si dezvoltarea tinerilor posibilitatea de a calatori in statele europene, de a vedea cu propriii lor ochi si de a intelege beneficiile pe care spatiul UE le aduce odata cu libera circulatie si cu piata unica.

Nu cred ca poate exista un antidot mai puternic impotriva celor care pun la indoiala in ultima vreme tot mai intens importanta Uniunii Europene, beneficiile pe care aceasta le-a adus direct cetatenilor sai, dar si intregii lumi, si vorbesc aici, in primul rand, despre prosperitatea pe care continentul european si intreaga lume au cunoscut-o datorita pacii constante de mai bine de 70 de ani care s-a instalat in Europa odata cu infiintarea a ceea ce astazi reprezinta Uniunea Europeana.

Programul, pe scurt

Programul "Discover EU", a carui finantare am decis sa o sustin in premiera pentru bugetul UE de anul viitor, a fost initiat la sfarsitul anului trecut de colegul meu din Parlamentul European, eurodeputatul german Manfred Weber.

Pe scurt, programul prevede ca fiecare tanar cetatean al Uniunii Europene sa primeasca, la implinirea varstei de 18 ani, un abonament de tren tip Interrail Pass platit de Uniune care sa fie valabil timp de o luna in 30 de tari europene.

O investitie in tineri, o investitie reala in viitor

Sustin finantarea acestui program, deoarece il vad mai mult decat un simplu cadou de majorat, il vad ca pe o investitie in viitorul acestor tineri care, la varsta de 18 ani, sunt la inceput de drum, atat din punct de vedere educational si profesional, cat si din punct de vedere al dezvoltarii mentalitatii si al intelegerii lumii in care traiesc.

Contactul direct cu oameni si culturi diferite din intreaga Europa ofera, cred, oricarui tanar o foarte buna ocazie sa descopere ...citeste mai departe despre "Abonamente de tren de o luna gratuite pentru tinerii care vor sa viziteze Europa" pe Ziare.com

#abonament tren tineri UE , #Stiri International