Aberant: Crucea Rosie a construit doar 6 case pentru sinistratii din Haiti, desi a strans jumatate de miliard de dolari

Joi, 04 Iunie 2015, ora 12:04
913 citiri

Devastatorul cutremur din Haiti din 2010 a lasat in urma 300.000 de morti si sute de mii de raniti. Mai mult de un milion de oameni si-au pierdut locuintele si pagubele au fost estimate la acea vreme la 14 miliarde de dolari.

Fondurile promise atunci pentru Haiti nu au ajuns unde trebuie sau au ajuns doar partial. Un raport recent, intocmit de propublica.org, arata ca nici organizatiile umanitare nu au ajutat prea mult victimele seismului, desi s-au strans sume mari de bani in acest sens.

Romanii prefera sa faca donatii decat sa fie voluntari la un ONG

Crucea Rosie din America a strans, in 2010, mai bine de jumatate de miliard de dolari, bani care urmau sa ajunga la oamenii din Haiti. Desi organizatia a sustinut ca a furnizat suma de bani necesara pentru a finaliza locuinte pentru 130.000 de oameni, realitatea arata ca de fapt au fost construite doar sase case, dezvaluie raportul ProPublica si NPR.

In 2010, Crucea Rosie a demarat un proiect ambitios, prin care urma sa fie ...citeste mai departe despre "Aberant: Crucea Rosie a construit doar 6 case pentru sinistratii din Haiti, desi a strans jumatate de miliard de dolari" pe Ziare.com

#Crucea Rosie doantii Haiti, #ONG bani haiti , #Stiri International