Concediu cu "pasaportul verde". Documentul indica dovada de vaccinare sau rezultatul negativ la teste

Duminica, 14 Martie 2021, ora 18:06
810 citiri
Concediu cu "pasaportul verde". Documentul indica dovada de vaccinare sau rezultatul negativ la teste
Thierry Breton, comisar european FOTO: Twitter

Autoritatile europene vizeaza intrarea in vigoare a unui certificat sanitar, "pasaportul verde", pentru facilitarea calatoriilor in cadrul Uniunii Europene in timpul sezonului estival, a anuntat duminica comisarul european pentru Piata Interna, Thierry Breton, informeaza AFP, citata de Agepres.

Acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va contine informatii "ce vor indica daca o persoana a fost vaccinata impotriva COVID-19 sau daca aceasta s-a insanatosit, sau daca a obtinut un rezultat negativ la testul" pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton in timpul emisiunii "Grand Rendez-vous" de pe postul Europe 1, in colaborare cu CNEWS si Les Echos.

"El va fi fie in format electronic, fie tiparit", pentru a-i respecta pe cei care "nu doresc sa puna aceasta pe smartphon-urile lor si acesta este dreptul lor", a afirmat comisarul.

Dotat cu un cod QR, gratuit, certificatul sanitar va fi in limba fiecarei tari si tradus in engleza, si "va fi valabil in toate tarile Uniunii Europene", a detaliat el.

"Se lucreaza pentru ca aceasta sa fie realizat inainte de luna iunie", a precizat Breton, estimand ca este "primordial sa se faca totul pentru a mentine sezonul turistic".

Comisarul european a revenit de asemenea asupra anuntului facut cu o zi inainte de AstraZeneca privind noi reduceri de livrari ale vaccinului sau impotriva COVID-19 catre UE, estimand ca situatia "este inacceptabila sau in orice caz de neinteles". El a declarat ca acest lucru s-ar putea traduce printr-o "disfunctionalitate in lantul logistic", refuzand cu toate acestea sa ia in calcul deocamdata consecinte judiciare.

Totodata, Thierry Breton s-a declarat increzator cu privire la programul european de vaccinare: chiar daca sunt intarzieri in ceea ce priveste livrarile de vaccinuri AstraZeneca, nu vor exista intarzieri in ceea ce priveste programul de vaccinare al UE pentru primul trimestru, a dat el asigurari.

Ce a gasit un fost politist pe un camp dintr-o comuna din Olt: "Toti zeii norocului au fost cu mine"Rusia, deranjata de redenumirea parcului Tolbuhin din Bucuresti. Edilul din sectorul 2 vrea consultare publicaNoile buletine cu CIP, emise din 2 august. Acestea includ amprente, imaginea faciala si ne vor scapa de mersul la ghiseuReactii dure la noua coperta a revistei Charlie Hebdo. Regina apare sufocand-o cu genunchiul pe Meghan Markle, trimitere la uciderea lui George FloydMadalina Ghenea, fan infocat al unei echipe din Roman ...citeste mai departe despre "Concediu cu "pasaportul verde". Documentul indica dovada de vaccinare sau rezultatul negativ la teste" pe Ziare.com

#certificat, #pasaport, #verde, #estival, #concendiu , #Stiri International