84 de milioane de indieni vor vota pentru prima data in cel mai mare exercitiu democratic din lume

Sambata, 16 Martie 2019, ora 21:40
910 citiri
84 de milioane de indieni vor vota pentru prima data in cel mai mare exercitiu democratic din lume
Foto: Pixabay

Cel mai mare exercitiu democratic din lume va avea loc in India, in mai putin de o luna. Dintre cei 900 de milioane de cetateni cu drept de vot, 84,3 milioane (dintre care 15 milioane de tineri de 18 si 19 ani), vor merge pentru prima data in viata la urne.

Tinerii alegatori vor de la politicienii lor in primul rand toleranta, arata un reportaj CNN.

Intre 11 aprilie si 19 mai vor avea loc alegeri in mai multe regiuni ale tarii, rezultatele urmand sa fie anuntate pe 23 mai. Guvernul nationalist hindus condus de Narendra Modi, care a ajuns la putere in urma alegerilor nationale din 2014, va incerca sa-si consolideze pozitia in fata amenintarii reprezentate de gruparea politica seculara din opozitie, Partidul Congresului.

Partidul lui Modi, Bharatiya Janata, care a obtinut in urma cu cinci ani un numar record de 282 de locuri in parlamentul indian, a fost acuzat de critici ca alimenteaza divergentele religioase pentru a atrage majoritatea hindusa din India.

Printre cei care se pregatesc sa voteze pentru prima data se afla si Shreeparna Chatterjee, in varsta de 22 de ani, care si-ar dori sa vada o schimbare intr-un climat politic din ce in ce mai toxic.

"Aripa dreapta a devenit foarte intransigenta si unilaterala. Daca ar fi sa votez pentru cineva, as vrea sa vad toleranta in ceea ce priveste diferentele de opinii de la actualul partid politic", spune Chatterjee, care studiaza artele in New Delhi.

Utsav Vasudeva, un tanar de 22 de ani din Bengaluru, student la drept, crede ca Bharatiya Janata "a facut multe lucruri bune", insa este nemultumit la randul sau de lipsa de toleranta religioasa a partidului.

"Intr-o tara cu religii si culturi diferite, detinerea puterii de catre Modi si partidul sau inseamna ca o mare parte din populatie este ignorata si marginalizata", spune si Eshna Kutty, o hindusa de 22 de ani care studiaza terapia prin dans in Mumbai.

La randul sau, Aastha Kulshrestha, 23 de ani, studenta la drept din New Delhi, este de parere ca asmutirea diferitelor religii una impotriva alteia reprezinta "un impediment major pentru dezvoltarea unei tari".

"Daca vrei sa faci o schimbare, voteaza", spune ea.

C.S. ...citeste mai departe despre "84 de milioane de indieni vor vota pentru prima data in cel mai mare exercitiu democratic din lume" pe Ziare.com

#alegeri generale India, #Narendra Modi alegeri , #Stiri International