80 de ani: noua varsta minima de pensionare?

Luni, 20 Iunie 2011, ora 14:34
6175 citiri
80 de ani: noua varsta minima de pensionare?

Americanii care si-au planificat sa iasa la pensie in jurul varstei de 65 de ani ar putea fi obligati sa regandeasca decizia. 

Un studiu recent, citat de Press TV, arata ca cei mai multi dintre locuitorii Statelor Unite nu isi vor permite pensionarea inainte de 80 de ani.

Cei care castiga intre 31.000 si 73.000 de dolari anual vor trebui sa munceasca pana la 72 de ani. Americanii cu venituri mai mari de 73.000 de dolari vor putea sa se gandeasca la pensionare inca de la 65 de ani.

Potrivit Institutului de cercetare a beneficiilor salariatilor, cei din generatiile "baby boom" si "X" se afla deja in pericol de a ramane fara bani, la batranete.

Americanii care nu indeplinesc cerintele de venituri pentru pensionare sau care nu au economisit destui bani ar putea fi obligati sa caute un al doilea job, in conditiile in care piata locurilor de munca este una foarte restrictiva.

Pentru a evita situatia de a lucra la varste atat de inaintate, cetatenii SUA vor fi nevoiti sa inceapa sa contribuie la fondurile de pensii mai devreme decat o fac in acest moment si nu vor putea renunta la contributii decat in momentul in care se retrag oficial.

Expertii spun ca varsta minima de pensionare ar putea creste daca guvernul nu vine cu o lista de beneficii legate de sanatatea si pensionarea americanilor si daca nu se fac ajustari la impozitul pe venituri.

Alti experti, citati de Press TV, afirma ca pentru cei cu venituri foarte mici, varsta la care se pot pensiona confortabil ar putea ajunge la 84 de ani.

Asta in conditiile in care durata medie de viata a americanilor este de 78 de ani.

#pensie, #pensionare, #sua, #varsta minima pensionare , #Stiri International