8.000 de persoane evacuate in Germania, dupa descoperirea unei bombe din al Doilea Razboi Mondial

Joi, 09 Martie 2017, ora 12:16
715 citiri
8.000 de persoane evacuate in Germania, dupa descoperirea unei bombe din al Doilea Razboi Mondial
Foto: Arhiva Pixabay

Circa 8.000 de persoane din Dusseldorf sunt evacuate joi, dupa descoperirea unei bombe datand din al Doilea Razboi Mondial, care urma sa fie dezamorsata, a anuntat primaria orasului.

Bomba de 250 de kilograme a fost descoperita miercuri seara in timpul unor lucrari de constructie in cartierul Rath, in nordul orasului. Un perimetru de securitate de un kilometru a fost stabilit in jurul locului unde s-a gasit bomba si mai multe strazi au fost blocate, relateaza AFP.

Un hotel in care erau cazate 250 de persoane a fost deja evacuat. Doua autostrazi au fost de asemenea inchise, ceea ce face dificil accesul pe aeroportul din Dusseldorf, a precizat sursa citata.

La mai mult de 70 de ani de la sfarsitul razboiului, pe teritoriul Germaniei se gasesc inca numeroase bombe neexplodate, relicve ale campaniei intense de bombardamente asupra Germaniei naziste. Acestea sunt descoperite in special pe santiere de constructie. Autoritatile estimeaza, de exemplu, ca la Berlin ca s-ar afla circa 3.000 de bombe neexplodate.

Anul trecut, pe 25 decembrie, in ziua de Craciun, 54.000 de persoane au fost evacuate la Augsburg, in sudul Germaniei, dupa descoperirea unei bombe datand din al Doilea Razboi Mondial, fiind cea mai mare operatiune de acest gen din tara din 1945. ...citeste mai departe despre "8.000 de persoane evacuate in Germania, dupa descoperirea unei bombe din al Doilea Razboi Mondial" pe Ziare.com

#evacuare oras Germania bomba neexplodata, #evacuari Dusseldorf bomba razboi, #bombe neexplodate Germania , #Stiri International