6 jurnalisti au fost arestati in timpul revoltelor de la investitura lui Trump si risca 10 ani de inchisoare

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 13:43
864 citiri
6 jurnalisti au fost arestati in timpul revoltelor de la investitura lui Trump si risca 10 ani de inchisoare
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Sase jurnalisti risca 10 ani de inchisoare si plata unei amenzi de 25.000 de dolari, dupa ce au fost arestati la revoltele din timpul ceremoniei de investitura a lui Donald Trump.

Un producator de documentare, un fotojurnalist, o persoana care transmitea revoltele prin live-streaming si un reporter freelancer au fost acuzati de incalcarea legii americane a revoltei si incitarii la revolta, dupa ce au fost surprinsi in actiunile politiei impotriva manifestantilor.

Citeste si Prima zi cu Trump la Casa Alba: Protest urias la Washington cu 500.000 de manifestanti si multe vedete. In toata lumea s-a iesit in strada (Foto & video)

The Guardian a aflat despre arestarea acestor patru jurnalisti dupa ce a relatat, luni, ca Evan Engel, angajat la Vocativ, si Alex Rubinstein, angajat la RT America, au fost, de asemenea, arestati si acuzati de infractiuni in timp ce prezentau revoltele care au avut loc vineri dimineata in Washington.

Toti cei sase jurnalisti s-au prezentat in fata unei instante superioare, sambata, si au fost eliberati, urmand sa fie audiati in februarie si martie.

Organizatia Committee to Protect Journalists (CPJ) a transmis, marti, ca acuzatiile impotriva jurnalistilor care au prezentat protestele ar trebui sa fie anulate.

"Aceste acuzatii sunt, in mod evident, necorespunzatoare. Suntem ingrijorati ca ar putea transmite mesaje infioratoare jurnalistilor care intentioneaza sa prezinte proteste in viitor. Apelam la autoritatile din Washington sa anuleze aceste acuzatii imediat", a spus Carlos Lauria, reprezentant CPJ.

Jack Keller, producator al seriei documentare online "Story of America", a spus ca a fost acuzat si retinut pentru aproximativ 36 de ore, dupa ce a fost arestat vineri dimineata, in ciuda faptului ca le-a spus politistilor ca se afla la locul evenimentului in calitate de jurnalist.

Matt Hopard, un jurnalist independent care transmitea prin live-streaming protestele, a fost arestat in acelasi loc ca Evan Engel si Alex Rubinstein. El neaga acuzatiile formulate impotriva sa.

Vezi si Trump raspunde mlioanelor de oameni care au protestat in strada: De ce nu ati mers la vot?

Shay Horse, un fotojurnalist independent si activist, si Aaron Cantu, un jurnalist freelancer si activist, neaga, de asemenea, ca ar fi incalcat legea.

Seful Politiei Districtului Columbia a anuntat vineri ca 217 persoane au fost retinute si acuzate de participare la revolte, iar sase ofiteri au fost raniti usor in timpul demonstratiilor im ...citeste mai departe despre "6 jurnalisti au fost arestati in timpul revoltelor de la investitura lui Trump si risca 10 ani de inchisoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jurnalisti arestati proteste Trump, #jurnalisti arestati proteste America, #Donal Trump presedinte , #Stiri International