4.491 de morti in 24 de ore - cel mai nou record negru al Statelor Unite in lupta cu COVID-19

Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 11:49
1038 citiri
4.491 de morti in 24 de ore - cel mai nou record negru al Statelor Unite in lupta cu COVID-19
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

4.491 de decese au inregistrat SUA in 24 de ore, cel mai nou record mondial pe care il atinge mortalitatea coronavirusului.

Astfel, numarul total al mortilor a ajuns la 32.917, relateaza AFP care citeza bilantul transmis de Universitatea Johns Hopkins.

Acest bilant zilnic include decese "probabil legate" de COVID-19 si care nu au fost inregistrate initial ca atare, potrivit sursei citate.

In aceste conditii, nu este de mirare ca 2 din 3 americani critica reactia presedintelui Donald Trump la criza coronavirus.

In schimb, liderul de la Casa Alba a afirmat, in conferinta sa zilnica de joi seara, ca este timpul ca "sa se reporneasca America".

Presedintele american a precizat ca redeschiderea tarii va avea loc in etape, "stat cu stat" si pe baza unor date "verificabile", pentru a evita un nou val de contaminari.

El nu a stabilit un calendar exact si a lasat la latitudinea guvernatorilor sa adapteze ritmul "redeschiderii" economiei la situatiile locale.

Prima etapa va putea fi declansata atunci cand un stat inregistreaza o scadere a cazurilor de COVID-19 pe o perioada de 14 zile, iar spitalele sale nu mai sunt aglomerate de afluxul de pacienti.

B.B. ...citeste mai departe despre "4.491 de morti in 24 de ore - cel mai nou record negru al Statelor Unite in lupta cu COVID-19" pe Ziare.com

#coronavirus morti SUA , #Stiri International