Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

25 de ani de la reunificarea Germaniei

25 de ani de la reunificarea Germaniei

La 3 octombrie 2015 se implinesc 25 de ani de la momentul reunificarii celor doua Germanii. Dupa 45 de ani de divizare, Berlinul a redevenit capitala Republicii Federale Germania, in baza Tratatului de reunificare semnat la 20 septembrie 1990.

Obiectivul inscris in Legea Fundamentala a Republicii Federale Germania (adoptata de Consiliul Parlamentar la 23 mai 1949) privind mentinerea unitatii nationale si statale a poporului german a fost indeplinit. Helmut Kohl, devenit cancelar federal la 1 octombrie 1982, a intrat astfel in istorie drept "cancelarul reunificarii".

Momentul reunificarii celor doua Germanii a fost precedat de o serie de evenimente demne de semnalat. In august 1989, mii de cetateni est-germani au trecut granita ungaro-austriaca, refugiindu-se la ambasadele R.F. Germania din Praga si Budapesta. La jumatatea lunii august, numarul est-germanilor care parasisera Republica Democrata Germana se ridica la 66.000.

La 10 septembrie acelasi an, Ungaria deschide granita ...citeste mai departe despre "25 de ani de la reunificarea Germaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 592 ori
Citeste mai multe despreaniversare unificare Germania