2016 - un an sangeros pentru Europa. Atentatele care au schimbat lumea asa cum o stiam

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 14:17
1835 citiri

Anul care tocmai se incheie a fost unul sangeros pentru Europa, zguduita de atentate teroriste cu sute de morti, care au indoliat un continent intreg.

Belgia, Franta, Germania, dar mai ales Turcia, au fost, rand pe rand, tinta teroristilor care au ucis oameni nevinovati cu arme, bombe, cutite sau chiar camioane.

Istanbul, Turcia

La doar cateva zile de la inceputul anului, mai exact pe 12 ianuarie, un atac sinucigas a avut loc intr-o zona turistica din Istanbul, si anume Sultanahmet. Zece oameni au murit in urma exploziei, iar 15 persoane au fost ranite. Oficialii de la Ankara au anuntat ca toti cei care au murit dupa ce teroristul kamikaze si-a detonat centura cu explozibil erau cetateni straini, majoritatea germani.

Autoritatile turce l-au identificat pe atacator in persoana lui Nabil Fadli, de origine siriana, nascut in Arabia Saudita, iar serviciile secrete au spus ca Statul Islamic este responsabil.

Ankara, Turcia

La putin peste o luna, pe 17 februarie, Turcia a ...citeste mai departe despre "2016 - un an sangeros pentru Europa. Atentatele care au schimbat lumea asa cum o stiam" pe Ziare.com

#atacuri teroriste Europa, #atacuri teroriste Europa 2016 , #Stiri International