2016 - anul razboiului

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 17:09
998 citiri
2016 - anul razboiului

Aproape ca nu exista buletin de stiri la radio sau televiziune fara subiecte care sa reflecte tensiuni din diferite colturi ale lumii, fie ca ne referim la atentate, conflicte militare sau diplomatice intre state, inarmare sau chiar agresiuni barbare la adresa unor cetateni care altadata se simteau in deplina siguranta in tara lor.

Anul a inceput cu o noua tensiune in lumea musulmana, in a doua zi a anului 2016: Arabia Saudita l-a executat pe seicul Nimr Al-Nimr, impreuna cu alte 46 de persoane acuzate de terorism.

Chiar daca printre cei executati s-au numarat si cativa suniti, totusi condamnarea liderului religios Nimr Al-Nimr, figura marcanta in lumea musulmana siita, adanceste si mai mult conflictul intre suniti si siiti in Orientul Mijlociu. Iranul majoritar siit a reactionat virulent, amenintand Arabia Saudita ca va plati "un pret mare" pentru executarea imamului Nimr Al-Nimr.

A urmat imediat ruperea relatiilor diplomatice intre cele doua state, dupa ce ambasada Arabiei ...citeste mai departe despre "2016 - anul razboiului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi 2016, #conflict Orientul Mijlociu , #Stiri International