2016 - An nou, legi noi: Ce se schimba in lume incepand de azi

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 15:38
760 citiri
2016 - An nou, legi noi: Ce se schimba in lume incepand de azi
Foto: Pexels/Stock.tookapic.com

2016 este un an cu multe schimbari, peste tot in lume. E anul in care, in Estonia, devin legale si recunoscute casatoriile intre persoane de acelasi sex si anul in care soferii din orasul indian Delhi nu au voie sa iasa in trafic cu masina doua zile consecutive.

1 ianuarie nu inseamna doar mahmureala, un calendar nou si gandul ca mai imbatranim un pic, atrage atentia The Guardian. 1 ianuarie inseamna de obicei intrarea in vigoare a unor noi legi, iar 2016 nu face exceptie.

Incepand de vineri, casatoriile intre persoane de acelasi sex devin legale in Estonia, prima tara din fostul bloc sovietic care permite asa ceva. Tot de azi, importul anumitor alimente din Turcia este interzis in Rusia, iar in magazinele din Olanda nu se mai dau pungi de plastic gratuit.

Persoanele care ajung in Suedia din Danemarca vor avea, incepand de luni, 4 ianuarie, documentele verificate, aceasta fiind o ruta majora pentru refugiati.

Peste un milion de refugiati au ajuns in Europa pe mare: Cati au ...citeste mai departe despre "2016 - An nou, legi noi: Ce se schimba in lume incepand de azi" pe Ziare.com

#legi noi 2016, #fumat legi lume, #tigari electronice interzise interior, #legislatie tigari electronice, #legi protectie animale lume , #Stiri International