20 de antene de telecomunicatii din Marea Britanie, atacate de cei care cred ca tehnologia 5G propaga COVID-19

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 21:29
747 citiri
20 de antene de telecomunicatii din Marea Britanie, atacate de cei care cred ca tehnologia 5G propaga COVID-19
Foto: Arhiva Pixabay

Circa 20 de antene-relee au fost atacate in Regatul Unit in urma raspandirii zvonurilor care leaga tehnologia 5G de propagarea noului coronavirus, potrivit presei britanice, determinand guvernul sa adopte un ton mai ferm miercuri impotriva unei asa-zise "teorii nebunesti a conspiratiei", potrivit AFP.

Doi tineri, de 18 si 19 ani, suspectati ca ar fi incendiat o antena-releu marti la Dagenham (o suburbie a Londrei) au fost arestati, iar in West-Yorkshire politia a deschis o ancheta pentru a stabili cauzele altui incendiu care a vizat o antena in Huddersfield marti dimineata.

Un purtator de cuvant al guvernului britanic a condamnat miercuri aceste atacuri "aparent inspirate de aceasta nebuneasca teorie a conspiratiei, care circula pe Internet", pe care a calificat-o drept "complet absurda".

Totodata, el subliniat rolul "esential" al retelei de telecomunicatii pentru Serviciul public de sanatate NHS, dar si pentru populatie, in scopul de a putea ramane in contact cu cei apropiati in timpul acestei "perioade dificile".

Si in Irlanda, unde o antena-releu a fost de asemenea atacata in timpul weekendului, guvernul a avertizat publicul impotriva acestor teorii. ...citeste mai departe despre "20 de antene de telecomunicatii din Marea Britanie, atacate de cei care cred ca tehnologia 5G propaga COVID-19" pe Ziare.com

#antene Marea Britanie atacate, #Antena 5 G atacate , #Stiri International