Peste 300.000 de bilete de cinema vandute zilnic in Franta dupa redeschiderea salilor

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 10:39
452 citiri
Peste 300.000 de bilete de cinema vandute zilnic in Franta dupa redeschiderea salilor
Peste 2 milioane de bilete au fost vandute in doar sase zile

La sase zile dupa ce Franta a decis redeschiderea salilor de cinema, au fost vandut in total peste 2 milioane de bilete.

Salile de cinema au fost redeschise pe 19 mai, iar in decurs de sase zile au fost vandute 2,1 milioane de bilete.

Cifrele, scrie Variety, sunt impresionante, avand in vedere ca salile functioneaza la capacitate redusa, de 35%, si ca este in vigoare o restrictie de circulatie pe timp de noapte de la ora 21.00.

Printre filmele care au atras un numar mare de spectatori se numara "Adieu les cons" al lui Albert Dupontel, care a castigat anul acesta sase premii Cesar, "ADN", semnat de Maiwenn, "Another Round" al lui Thomas Vinterberg, premiat cu Oscar, "Slalom" al lui Charlene Favier si "Garcon Chiffon" al lui Nicolas Maury.

Lungmetrajul anime "Demon Slayer: Mugen Train" s-a clasat pe locul al doilea in box office-ul francez, dupa comedia lui Dupontel.

Anul trecut, cand salile franceze au fost redeschise, in iunie, cu "Tenet" al lui Christopher Nolan, a fost nevoie de zece zile pentru a fi vandute 1 milion de bilete de cinema.

Cu 1,6 milioane de bilete vandute de miercuri pana duminica, box office-ul francez a scazut cu doar 23% fata de aceeasi perioada din 2015 - 2019, cand nu existau restrictii de vreun fel.

Luni, cand in Franta era marcata sarbatoarea Rusaliilor, vanzarile au crescut cu 200% fata de o zi obisnuita din mai din perioada 2015 - 2019.

Spre deosebire de alte piete europene, Franta a inregistrat cea mai buna revenire a cinematografelor. Daca in Germania nu au fost inca redeschise salile, in Spania a fost inregistrata o scadere a numarului de bilete vandute cu 72% fata de 2019, potrivit Marti, care subliniaza ca Italia a inregistrat o diminuare de 80%. In Marea Britanie, a fost inregistrata o scadere a box office-ului cu 20 - 30% fata de nivelurile din mai 2019.

Pe continentul european, Franta are cele mai multe sali de cinema pe cap de locuitor si este cunoscuta ca natiunea cu cel mai mare consum de film. In 2019, in Hexagon functionau mai mult de 6.000 de sali.

Este asteptat ca box office-ul sa creasca aici din nou, odata ce va fi permisa functionarea salilor la 65% capacitate, din 9 iunie, inainte ca restrictiile in acest sens sa fie ridicate complet pe 30 iunie.

Si in cazul restrictiilor de circulatie pe timp de noapte vor fi facute modificari curand. Din 9 iunie, acestea vor intra in vigoare la ora 23.00, iar din 30 iunie vor fi eliminate. ...citeste mai departe despre "Peste 300.000 de bilete de cinema vandute zilnic in Franta dupa redeschiderea salilor" pe Ziare.com

#cinematografe, #pandemie , #Stiri International