Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

2.200 de militari vor participa la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra

2.200 de militari vor participa la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra

Aproximativ 2.200 de militari din mai multe state vor participa, de la sfarsitul acestei saptamani, la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra, "Sea Shield 19".

Fortele Navale Romane au transmis marti, printr-un comunicat, ca organizeaza, in perioada 5-13 aprilie, cel mai mare exercitiu multinational naval, in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre.

La exercitiul din acest an participa 14 nave militare romanesti si sase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda si Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care vor exersa proceduri intrunite de lupta impotriva amenintarilor subacvatice, de suprafata si aeriene, adaptate la tipologia amenintarilor de securitate din regiunea Marii Negre.

"Scenariul exercitiului este fictiv si urmareste planificarea si executarea unei Operatii de Raspuns la Criza (CRO) sub mandatul unei Rezolutii a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite (UNSC), in contextul unui mediu de securitate caracterizat prin amenintari simetrice si asimetrice", se arata in comunicat.

Fortele Navale Romane participa la acest exercitiu cu doua fregate, doua corvete, doua dragoare de mine, doua nave purtatoare de rachete, doua nave maritime pentru scafandri de lupta, trei remorchere maritime, un detasament de scafandri EOD (specializati in lupta impotriva amenintarilor subacvatice), doua detasamente mobile de lansare rachete si alte nave de sprijin, precum si structurile specializate distincte, Brigada 243 Radioelectronica si Observare, Directia Hidrografica Maritima, Centrul 110 Comunicatii si Informatica, Centrul pentru Tehnologia Informatiei si Aparare Cibernetica, care vor asigura suportul specific, de la tarm.

Fortele Aeriene Romane asigura secventele de lupta impotriva amenintarilor aeriene cu aeronave MIG 21 LanceR si F-16, iar fortele navale ale Statelor Unite si ale Turciei vor actiona cu doua aeronave de patrulare maritima.

Fortele Terestre Romane participa la exercitiu cu un detasament din compunerea Brigazii 9 "Marasesti", pentru protectia cailor de comunicatii terestre si a portului Constanta.

Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) a desemnat sa participe la Exercitiul "Sea Shield 19" Gruparea Navala Permanenta (SNMG-2), care opereaza in Marea Neagra, incepand din 28 martie 2019, avand in compunere nave din Bulgaria, Canada, Olanda, Romania si Turcia.

In plus, Grecia si Bulgaria sunt reprezentate la exercitiu de cate o nava de lupta. ...citeste mai departe despre "2.200 de militari vor participa la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori