170 de deputati germani cer eliberarea unui ziarist arestat in Turcia

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 10:24
874 citiri
170 de deputati germani cer eliberarea unui ziarist arestat in Turcia
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 170 de deputati germani au semnat o scrisoare in care cer eliberarea rapida a corespondentului ziarului Die Welt, arestat in Turcia ca suspect de terorism.

Deniz Yucel, corespondent al ziarului german mentionat, a fost arestat saptamana trecuta. Daca va fi gasit vinovat, el risca pana la cinci ani de inchisoare.

Jurnalistul nascut in Germania a scris despre mailuri pe care niste hackeri de stanga, RedHack, le-au obtinut din contul privat al ministrului turc al Energiei, Berat Albayrak.

Deputatii germani afirma ca munca sa, "ca si a tuturor jurnalistilor si spiritelor critice", suscita adesea dezaprobari, dar in acelasi timp este semnul "libertatii de gandire si al dezbaterii intelectuale deschise", transmite AFP.

Scrisoarea este adresata de deputati din intreg spectrul politic ambasadorului Turciei la Berlin.

Acest apel vine in contextul unui scandal in Germania, cauzat de dezvaluirile Der Spiegel, care sustine ca serviciul de informatii externe (BND) al Berlinului a spionat inca din 1999 jurnalisti ai mai multor institutii media straine, printre care BBC, New York Times si Reuters.

Un jurnalist german a fost arestat in Turcia si acuzat de terorism, dupa ce a scris despre ginerele lui ErdoganDer Spiegel: Serviciile secrete germane au spionat BBC, Reuters, New York Times si alte trusturi mediaDocument confidential scurs in presa: Germania acuza oficial Turcia ca sprijina teroristii ...citeste mai departe despre "170 de deputati germani cer eliberarea unui ziarist arestat in Turcia" pe Ziare.com

#Germania jurnalist arestat Turcia , #Stiri International